Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 982

Jobrettet uddannelse

Uddannelse og opkvalificering skaber vejen til uddannelse og arbejde

Er du ledig, og har du ikke brugt din ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, så er SOSU Syd's 6 ugers jobrettet uddannelse måske noget for dig. Det er gratis for dig at deltage. Du modtager dagpenge, når du deltager i jobrettet uddannelse.

Hvis uddannelsen du har deltaget i består af uddannelserne fra AMU-pakker er uddannelsen meritgivende/ afkortende, hvis du starter på uddannelse til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent. Den samlede afkortelse er fastlagt centralt og er forskellig for hver AMU-pakke.

Er du under 25 år, skal uddannelsen være afsluttet, inden du når 6 måneders sammenlagt ledighed.
Er du fyldt 25 år, skal uddannelsen være afsluttet, inden du når 9 måneders sammenlagt ledighed.
Det er din a-kasse, du skal henvende dig til for godkendelse af deltagelse på jobrettet uddannelse.

Se mere om AMU-pakkerne ved at klikke her.

Vi tilbyder følgende forløb:

Medarbejdere på Social- og Sundhedsområdet Medarbejdere på det Pædagogiske område

forsidefoto jobrettet sosu
Klik på billedet  - åbnes i PDF

forsidefoto jobrettet pæd 
Klik på billedet - Åbnes i PDF

Forløbet henvender sig til medarbejdere, der både ønsker at blive introduceret til og som har erfaring med sosu-arbejdet. Den jobrettede uddannelse retter sig både mod sundhedsområdet og socialområdet. Derved tilbydes en grundlæggende indsigt i sosu-arbejdet, som der gradvist bygges videre på med en styrkelse af kompetencerne på udvalgte områder inden for socialområdet.

Forløbet henvender sig til medarbejdere, der både ønsker at blive introduceret til og som har erfaring med det pædagogiske område. Den jobrettede uddannelse retter sig både mod normalområdet og specialområdet. Derved tilbydes en grundlæggende indsigt i pædagogisk arbejde, som der gradvist bygges videre på med en samling af specialpædagogiske metoder og redskaber, knyttet til ny faglig viden inden for det specialpædagogiske arbejde

Undervisningens tilrettelæggelse

Undervisningen er tilrettelagt, så flere uddannelser forløber samtidig, for at øge fleksibiliteten for optag, samt hjælpe med større kendskab til arbejdet med digitale værktøjer.

Kurset gennemføres med selvinstruerende materiale, hvilket betyder at der er en underviser til stede i lokalet, men at undervisningen primært gennemføres ved hjælp af en computer, som bliver stillet til rådighed på skolen. Det kræver ingen IT færdigheder at deltage på kurserne.

Kursusmaterialet består b.la. af oplæg fra kursusteamets undervisere indtalt på Power Points, via film, individuelle opgaver og gruppearbejder. Ved nogle uddannelser er der indlagt dage med praktisk undervisning sammen med en underviser (f.eks. ved undervisning i sengestuer, i snoezelrum eller i værkstederne).

Det bliver et spændende forløb, så du kan roligt glæde dig – det gør underviserne i hvert fald. De vil sørge for, at få jeg godt igennem hele forløbet.

Der tages forbehold for ændringer.

 


 

 

 

Webdesign byro aabenraa