Markant flere elever på SOSU Syd

Markant flere elever på SOSU Syd

Markant flere elever er optagetpå SOSU-uddannelserne i Aabenraa

187 nye sosu-elever tjekker ind efter sommerferien. Sidste år var der 152. Også fremgang på skolens andre linjer og uddannelser. Mere oplysning, et levende studiemiljø og en solid lønstigning er nogle af årsagerne, vurderer skolens ledelse.

Når ledelse og medarbejdere på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa møder efter sommerferien, sker det med meterhøje high fives. 6. august tager skolen imod markant flere nye elever end tidligere år på uddannelserne til sosu-hjælper, sosu-assistent og pædagogisk assistent.
Der er 82 nye elever på Grundforløb 1 og 105 på Grundforløb 2 - mod 60 og 92 sidste år. Sammenlagt en fremgang fra 152 til 187. Der er også 30 nye på EUX -Velfærd mod 20 sidste år. Og 33 på uddannelsen til pædagogisk assistent mod 27 i 2017. Desuden har 59 sosu-hjælpere valgt at videreuddanne sig til sosu-assistenter. Sidste år var tallet 48.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, mener at der er flere forklaringer på den markant større interesse for uddannelserne:
- Skolen har været meget aktiv med at få vores målgruppe i tale på uddannelsesmesser, infomøder, brobygningsforløb og ikke mindst sociale medier, og vi har et tæt samarbejde med folkeskolernes og gymnasiernes vejledere, siger hun.

Chefen for rekruttering, Ketty Avbæk Larsen tilføjer: - Vi har simpelthen sat både spotlight og blinklys på de spændende og samfundsmæssigt vigtige uddannelser, vi tilbyder.
Skolen har også fokus på at være en sund skole. Ikke med den store pegefinder, men med fokus på fællesskaber:
- Sammen med Meyers Madhus har vi lavet events med mad som tema, og vi er næsten i mål med den nye kantine med sjov og varieret og langt sundere mad. Vi har også indført lektiecafé, fredagsbar, skolefester og en række andre fællesaktiviteter, så eleverne fra de mange forskellige hold bliver blandet godt sammen og lærer hinanden at kende på tværs af uddannelsesretning og årgange, siger Ketty Avbæk Larsen.

Lotte Dalegaard Pedersen, byder også ind med andre mulige årsager til den store fremgang i elevtallet:
- Både sosu-eleverne og de uddannede i faget fik et godt resultat ved overenskomstforhandlingerne i foråret. Det var tiltrængt, synes jeg, som et tydeligt signal om, at sosu’ernes arbejde er betydningsfuldt for samfundet og de mennesker, der har brug for hjælp. Samtidig er lønstigningerne med til at give uddannelserne og sosu-fagene et højt hop opad på den prestigestige, som de fleste unge holder øje med, når de skal vælge uddannelse og karriereforløb, siger hun.

 

 

Webdesign byro aabenraa