Kantinen

 

 
 

klip menu

 

Tips og ideer

Opskrifter:  

Langtidshævede boller:
10-12 stk

7,5 dl Koldt vand 
900g Hvedemel 
100g Fuldkornsmel (Grahamsmel eller lign.) 
100 g Surdej 
   20g Salt 
     5g Sukker 
Gær på størrelse med en ært. 

Fremgangsmåde: 

  • Kom alle ingredienserne i en røreskål, rør dem derefter sammen i en røremaskine i 5-6 min eller indtil dejen klasker mod skålen 
  • Lad dejen hæve natten over et lunt sted, tildækket.
  • Varm ovnen op til 260 grader, lav boller ud af dejen.
  • Bag bollerne i 15 min. Ca. Eller til de er gyldne.

 

 

Surdej:

 

Ingredienser:

3 dl vand
1 dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel
1 dl rugmel

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne blandes sammen
skålen dækkes med køkkenfilm, det skal være løst på så der kan komme lidt luft ind.
Surdejen skal stå på køkkenbordet i 3-4 dage, indtil den er blevet syrlig.

Smag på den, og lad den stå hvis den ikke er sur nok.

Opfriskning af surdej

1 dl ”gammel” surdej
2 dl vand
1 dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel

Alle ingredienserne blandes sammen.

Lad det stå på køkkenbordet igen 1-2 dage og den er igen klar til brug.

God fornøjelse 


Her kan du se og høre René fortælle om hvordan du kan lave en lidt anerledes og spændende kartoffel.

Roastbeef der bliver perfekt hver gang.

Ingredienser:

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Okse/kalvekød culotte eller filet.

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Salt, peber, hvidløg og frisk timian

Fremgangsmåde:

Fjern sener/ hinder på kødet.
Brun det af på en varm pande.
Krydder med salt, peber, hvidløg.
Skyl timian og fordel det på kødet.
Tænd din ovn på 65-70 grader.

Kom kødet i ovnen i mindst 3 timer. Tjek evt. købet med et stegetermometer det skal være 65 grader i midten.
Øg evt. temperaturen en smule på ovnen hvis kødet har svært ved at komme op på 65 grader.

---

Energidrik:
 

COLOURBOX2783850 pil Konverteret 1/2 liter æblemost
COLOURBOX2783850 pil Konverteret 50 g rå rødbede
COLOURBOX2783850 pil Konverteret 1 spsk. honning

Skræl rødbederne, skær dem i skiver og vej af.
Kom mosten, rødbeder og honning i en blender. Smag evt. til med mere honning.

God fornøjelse.

---

Opskrift på iskaffe:

1 l. mælk (sødmælk giver det mest cremede resultat)
3 spsk. formalet kaffe
Ahornsirup

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Bland mælk og kaffe sammen i en skål

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Stil den på køl til dagen efter

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Sigt det gennem en sigte og derefter et fugtigt klæde

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Smag til med ahornsirup.

Velbekomme.


Her fortæller René om hvordan du hurtigt og nemt kan lave syltede rødløg.

    
Ingredienser:

3-4 rødløg
3 dl eddike
3 dl sukker
1 dl vand
et par lurbærblade og timian.

Fremgangsmåde:

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Løg skæres i skiver.

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Eddike, vand og sukker koges op sammen.

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Laurbærblade og timian tilsættes.

COLOURBOX2783850 pil Konverteret Lage hældes over løgene.

 De skal trække et døgn på køl, så er de klar. 


 


Årstidens opskrifter

-fra Kokken på SOSU Syd

Vidste du, at der i SOSU Syds kantine bor en tryllekok, som kan forvandle broccoli til fredagsslik? Det er måske lidt en overdrivelse, men køkkenchef René Hansens kokkerier kan i hvert fald give de småtspisende appetitten igen og få dit madbudget til at strække længere.
Hver måned præsenterer René dig for en nem, sund, billig og indbydende ret med årstidens grønt. Brug retterne i dit hverdagsliv og som sundhedsambassadør på din arbejdsplads.

 
 
November

Sådan får du flere grøntsager i de kødglade! Klik her for at hente opskriften på Kyllingefrikadellerne.


Oktober

   

 Efterårssalat med græskar (klik for at se opskriften)


September:

Broccolisalat med bønner og radicchiosalat (Klik for at se opskriften)

 

God fornøjelse.

 

 

Webdesign byro aabenraa