Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 982

Simu Lab - SOSU Syd inviterer virkeligheden ind

På SOSU Syd prioriterer vi simulation højt. Det gør vi, fordi forskning viser, at simulationsundervisning er medvirkende til at skabe større sammenhæng mellem teori og praksis.
Vores simulations-laboratorium (Simu lab) består af moderne og tidssvarende lokaler, og vi samarbejder med virksomheder, der udbyder den nyeste velfærdsteknologi. Hvis du som virksomhed også er interesseret i at benytte vores Simu-lab som udstillingsvindue, kan du læse mere i pjecen.

  • simu5
  • simu1
  • simu2
  • simu3
  • simu4
  • simu6

Træn dit fag
Simulation som læringsmetode øger elevens mulighed for at træne og afprøve færdigheder i en undervisningssituation, som er praksisnær. Vores Simu lab tilbyder et trygt lærings­miljø, hvor praktiske færdigheder, sam­arbejde og kommunikation kan trænes og øves, og hvor der gerne må fejles. Gennem anvendelse af viden, handling og refleksion styrker eleven sine kompetencer og bliver bedre rustet til at møde lignende situationer i praksis.

Her bruger vi simulation
I nogle former for simulationsundervisning anvendes teknologi til at understøtte læringsprocessen, men undervisningen kan også udføres som lav- eller ikke-teknologisk simulationsundervisning.

Ikke teknologisk simulation
Rollespil, forumteater, figuranter, casearbejde, demonstration i klasserummet, kommunikationsøvelser, færdighedstræning (isoleret f.eks. KAD), demonstration af forflytninger.

Lavteknologisk simulation
Hjælpemidler, lavteknologiske dukker- færdighedstræning kombineret med teknologisk hjælpemiddel (SIM Pad, Anne/Nursing Kelly fra Laerdal)

Højteknologisk simulation
Simulationsudstyr (mannequiner der responderer på behandlinger)

Reference:  Helleshøj, Hanne m.fl. ”Simulation i sundhedsuddannelserne” 2015.  http://www.sosu-simulation.dk/

Besøg af ministeren
I maj 2019 havde vi besøg af sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som bl.a. var interesseret i at se vores simulation. På SOSU Syd har vi nemlig den første Digitale SOSU-uddannelse.

Mere i denne kategori: « Blended learning Elevråd »
Webdesign byro aabenraa